Translate

четвртак, 9. фебруар 2012.

KRATKE PRIČE

         U susret Danu zaljubljenih/nezaljubljenih…


  U ovim hladnim I dugim zimskim danima  kada nam se mrak brže spusti na promrzle prozore, a hladnoća cvili ispod zatvorenih vrata, sigurno postavljate sebi pitanje - Šta sada? Umesto da se družite sa svojim prijateljima, da ispijate meraklijsku soljicu kafe, Vi ste zatvoreni u kuću, I potpuno bespomocni. I umesto da tražite spas u izlasku, Vi se lagano primirite uz jednu toplu šolju čaja od grejpfruta, pustite note svoje omiljene grupe da čine vašu svest opuštenom, I uzivajte u svojim idejama. …
    I eto, dan zaljubljenih se bliži, a vi razmišljate o tome sta kupiti voljenoj osobi. A ukoliko Vas niko ne voli, a pri tom ni Vi ne volite nikog, eto mogućnosti da obradujete samog sebe. Pa, zašto da ne? Najpre morate voleti sebe , da bi ste potom voleli druge .  Lepota darivanja nije u ceni proklona, koliko je u vrednosti koju sami pripisujete nekom proizvodu. Uzgred lepota darivanja je I u tome ko vam poklon daruje. A s obzirom da smo sami sebi najbolji poznavaoci duše, zasto onda dan zaljubljenih ne bi ujedno bio I dan nezaljubljenih, tj. Dan sebi samom! Eto jedne ideje da razbije monotoniju koju svi osećamo onda kada nismo zaljubljeni!
…I, da se vratim na ovaj slavljenicki dan za sve. Tako već, mnogo lepse zvuči! Kako obradovati vama dragu osobu/sebe? Uz toplo ispijanje poslednjih gutljaja čaja, utonućete u dubok san I sanjaćete svoj san…
  Moguće je da u ovim hladnim zimskim danima,  razbijete hladnoću svojim mislima.
 
  PS. Volite sebe, a onda će I drugi voleti vas!


          Kako proslaviti dan zaljubljenih

    Sklopim oči, I za tren si tu. Korakom laganim meni se primačes, onako nežno a pri tom I zanosno, kao da me svojim pokretom zoveš na ples. Naš prvi valcer počinje da svira, a muzika nečujna u našim mislima odzvanja. Ponizno se pokloniš pružajući mi ruku I ja sam već tu, u tvom zagrljaju. Snažnom I nežnom, a u isti mah  čarobnom. Ta osobenost zagrljaja čuči u žeravicama načih očiju, I postaje sve jača I snažnija kao lava vrelog vulkana.
   Lepo je sanjati u tvom naručju, pa makar I zatvorenih očiju.
   Ovaj dan u znaku sveca Valentina, želim da dočekam pod maskama plesača u skromnom dvoru naše osmogodišnje ljubavi. Pod svećnjacima rasplamsale nežnosti. U najsvečanijoj odori naše zrelosti. I dok se moja balska haljina leluja , volela bih da svaki sledeći korak koji odigramo bude jači I čvršći od prethodnog. Stabilniji I moćniji no ikada do sada. Volela bih da me tvoja igra nosi još dalje od ove, kroz nedosanjane snove.
   I prozori opleteni vencem rascvetalih ruža, biće svedoci jednog divnog plesa. A pucketanje sveća poslužiće kao aplauz završnice nase igre. 
   Na kraju našeg dvorskog plesa, dubokim naklonom odaćemo poštovanje novim ulogama. A blagim osmehom izgovorićemo reči koje se ne moraju reći, a znače mnogo više od reči VOLIM TE.

        PS. Učinite da Vaš skromni dom postane dvorac Vaše ljubavi, a skromna trpeza balska večera.

3 коментара:

  1. ~~~ Biti prijatelj Bogu svom ~~~ Duša,duh i telo jeste Božije delo ~ Nema ljubavi veće od ovog : - položiti život za prijatelja svog - ~ Nečije srce je slomljeno zbog sela mog,a možda je to samo bol moj ~ Ovaj proces nije loš,biti u verovanju,jeste od prijatelja savršenog ~ Učiniti malo mogu tog,podeliti Isusa sa tobom,a iskanjem očekivati isceljenje i oprost makar osobi jednoj ~ Svet,svet,svet,svet je nad vojskama Bog,i danas,svi su puni Duha Svetog ~ Neka moje rane tvoj bol iscele ~ Svaki dan jeste krasan i predivan,ako verujući znamo da u svima koji veruju Bogu i Hristu jeste Isus ljubav Božija ~ Pored zdravlja i sreće,od srca svog želim da ostaneš uspešno nenadvladivo u poslu i životu svom,voli vas na nebu Otac i Bog ~~~ Neka te Bog blagoslovi i neka te čuva ~ Neka te Bog svojim licem obasja i milostiv ti bude ~ Neka pogled svoj Bog svrati na te i mir ti donese ~~~ Slava Bogu Isusu Hristu jedinome spasitelju ~~~

    ОдговориИзбриши